Naisen paikka.

Naisen paikka.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Nainen

Kautta aikojen naisilla ei ole ollut melkein mitään oikeuksia, mutta tämä nyky-yhteiskunta on tietämättöminä siitä mihinkä oikeuksien antaminen johtaa, sellaiset ikävä kyllä antaneet. 

"Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä, eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia." 
Jo raamatussakin tehdään selväksi, että nainen ei ole tasa-arvoinen miehen kanssa. "Tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, eikä hän mistään mitään tiedä." Toinen viisas lause vanhasta testamentista. Raamatun varoituksista huolimatta yhteiskunta on päättänyt antaa tyhmyydelle esimerkiksi ajokortin. Moottorivetoiset koneet ovat hyvin vaarallisia naiselle itselleen ja vielä vaarallisempia muille naisen käsittelemänä. Ehdottaisinkin, että autoihin joita naiset ajavat tehtäisiin tehorajoitus milloin voitasiin välttää jo jonkin verran onnettomuuksia.

Antiikin kreikassa nainen ei saanut omistaa mitään. Ateenassa oltiinkin niin viisaita, että naiset haluttiin sulkea koteihin ja heidän liikkumistaan ja pukeutumistaan pyrittiin rajoittamaan. Ateenalaisen naisen tehtäviin kuului synnytys ja kodinhoito eli juuri se mihin nainen onkin luotu.

Roomassa naisten asemaa parannettiin valitettavasti hyvinkin paljon, mutta arvellaan että juuri tästä syystä Rooman valtakunta tuhoutuikin. Naiset pääsivät liian korkeisiin virkoihin ja tekivät itsekkäitä ja Rooman kannalta huonoja valintoja mikä johti taloudelliseen romahdukseen. Tämä on yksi monista teorioista miksi Rooma tuhoutui.

Keskiajalla nainen alistettiin uudestaan enemmän, koska Rooma antoi pelottavan esimerkin jos naisten oikeuksia parannetaan. Naisten ainoa ansio oli kuitenkin se, että Jeesuksen oli synnyttänyt nainen.

Uusi aika, uudet kujeet? Ei sentään. Naisen paikka oli kotona eikä julkisessa elämässä.

Uuden ajan jälkeen jonkun sortin diletantit menivät perustamaan naisasiainliikkeitä, mikä vähitellen ajoi naisten asemaa kohti nykyistä.

Nykyajan alussa naisen asema alkoi parantua huomattvasti ja yhteiskunta rappioitua. Tästä voidaan päätellä, että yhteiskunnan vahvuus on kääntäen verrannollinen naisen asemaan.

Lopuksi voidaan päätellä, että parempi olisi, että naisten asema alennettaisiin takaisin antiikin ajoille ja raamatun neuvoja noudatettaisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti